Cholesterol

Żywność funkcjonalna to nie gotowy obiad w pudełku do podgrzania

Żywność funkcjonalna to nie gotowy obiad w pudełku do podgrzania

Współczesny przemysł spożywczy stara się sprostać wymaganiom konsumenta. Projektuje się nową żywność, która ma odpowiadać zróżnicowanym potrzebom dzisiejszego społeczeństwa. 

  • 0
  • 0
Żywność funkcjonalna to nie gotowy obiad w pudełku do podgrzania

Zbyt wysoki poziom cholesterolu – co dalej?

Zbyt wysoki poziom cholesterolu – co dalej?

10 mitów o cholesterolu

10 mitów o cholesterolu

Podwyższony poziom trójglicerydów: objawy i skutki

Podwyższony poziom trójglicerydów: objawy i skutki

Najnowsze badania wskazują, że trójglicerydy są równie dużym zagrożeniem dla układu krążenia jak cholesterol. Ich podwyższony poziom zwykle idzie w parze z otyłością, dlatego przybierając na wadze, warto sprawdzić ich stężenie. Lepiej tego nie lekceważyć, bo przekroczenie normy bywa przykre w skutkach.

  • 0
  • 0
Podwyższony poziom trójglicerydów: objawy i skutki

Cholesterol a trójglicerydy

Cholesterol a trójglicerydy

Objawy podwyższonego poziomu cholesterolu LDL we krwi

Objawy podwyższonego poziomu cholesterolu LDL we krwi

Przydatne

Wartości cholesterolu u zdrowego człowieka

Wartości cholesterolu u zdrowego człowieka

Cholesterol nie jest zły z natury, jego obecność warunkuje prawidłowe funkcjonowanie organizmu, ale ważny jest jego poziom, ponieważ jego frakcja LDL w nadmiarze szkodzi. Tylko jaka jest ta prawidłowa wartość cholesterolu? I jak sprawić, by nie doszło do jej przekroczenia?

  • 0
  • 0
Wartości cholesterolu u zdrowego człowieka

Pokaż więcej