Kiedy sztuka kulinarna spotyka się z nauką ...

07.10.2016

gotowanie z blogerkami

Prawidłowy sposób żywienia jest ważnym, ale niedocenianym elementem w profi laktyce oraz leczeniu chorób serca i naczyń krwionośnych. Różnorodność produktów spożywczych dostępnych na rynku może stwarzać nieco trudności przy dokonywaniu właściwych wyborów.

Planowanie codziennego menu, idealnego dla dobrego samopoczucia i zdrowia, też nie zawsze jest łatwe. Stąd też pomysł książki, która łączy dwa światy – sztuki kulinarnej i nauki. Najlepsi blogerzy kulinarni wspólnie z dietetykami z Polskiego Towarzystwa Dietetyki przygotowali przepisy, w których wykorzystali produkty pomocne w walce o zdrowe serce.

Przekonaj się, że zdrowe gotowanie nie wymaga ani skomplikowanych technik kulinarnych, ani nadzwyczajnych umiejętności. Dieta dla serca jest łatwa w realizacji, a co najważniejsze – wyśmienita w smaku.

Zobacz, jak powstały nasze zdrowe przepisy!

Komentarze

Dodaj komentarz Bądź pierwszy!